Местните са притеснени за "Германката" заради Прокопиев

19:01, 25 окт 18 25 3625 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Къщата на Иво Прокопиев в района
Къщата на Алексей Лазаров скандализира със стълбището, водещо към плажа
Къщата на Иво Прокопиев в района

Популярната местност Германката край Созопол ще бъде застроена. Голям терен до девствените скали на Буджака е закупен от частен инвеститор, който вече го е преградил и ще строи на него вили. Оградата обаче блокирала достъпа на рибарите до Германката. Те изляха гнева си в социалните мрежи, а освен това организираха протест.

Според легендата името на местността, позната на поколения българи и чужденци, идва от нещастен случай с германка от ГДР през 60-те, която е била завлечена от вълните, докато стояла на скалите и се любувала на морето.

Местните се опасяват, че достъпът им до уникалните фиорди тотално ще бъде спрян, въпреки уверенията на инвеститора.

Донякъде причина за това е намиращият се в непосредствена близост имот на Иво Прокопиев. На носа на Германката пък е вилата на съдружника му Филип Харманджиев.

Местните твърдят, че въпреки заиграването с еко-каузи на медиите на Прокопиев и Харманджиев, има странно мълчание за техните имоти в района. Строителство в такава непосредствена близост до фиордите, което предотвратява достъпа до тях, на практика ги превръща в природни образувания за частно ползване, казват жители на Созопол. Ситуацията с имота на Прокопиев дори е изключително заплетена, тъй като КПКОНПИ запорира 32% от имота.

Друг емблематичен кадър на "Капитал" - Йово Николов, също има къща в района. В поредица от материали стана ясно, че Николов е затворил подстъпите към плажа на далян "Чайка"

В района твърдят, че Прокопиев има връзка с т.нар. зелени и затова едва ли те ще тръгнат да бранят брега на Черноморието. Затова очакват държавата да се поинтересува дали строежите в района са законни и не трябва ли да се ограничи строитеството на Германката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама