Бургас отбелязва ''Нощта на прилепите''

13:40, 04 окт 18 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургас ще отбележи довечера „Нощта на прилепите“ в зала „Георги Баев“ на културен център „Морско казино“. Началото е в 18.00 часа. Тогава можете да видите изложбата от информационни табла. Арт - ателиетата за деца са по същото време.
 
Интерактивната образователна презентация „Стани изследовател на прилепи за един ден“ на Станимира Делева започва в 19.00. Тя ще продължи един час. От 20.00 часа организаторите предлагат разходка с ултразвуков детектор из Морската градина

Международната нощ на прилепите цели да запознае широката общественост с удивителния начин на живот и значението на тези бозайници за равновесието в природата.

Започнала като инициатива през 1990 г. в Европа, Нощта на прилепите днес се организира в повече от 30 държави, далеч надхвърлящи пределите на „Стария континент“. В България честването й се е превърнало в традиционно събитие очаквано с интерес в десетки населени места в цялата страна. Освен в София, Пловдив, Бургас, Русе и други големи градове, Нощта на прилепите се провежда и в по-малки градчета и села, където местните жители имат пряк контакт с дивите животни.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама