Календар с кауза: Пожарникари от Бургас помагат на изоставените кучета

14:50, 03 яну 23 / Любопитно 25 2211 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бургаски пожарникари заснеха нов благотворителен календар. Тази година каузата на огнеборците е в подкрепа на общинския приют за безстопанствени кучета. На календара всеки един от пожарникарите позира с куче от приюта. Снимките са направени на плажа в Бургас и в студио. Целта е да се призоват хората да си вземат домашен любимец от общинския приют, където повечето кучета са изоставени на улицата от своите стопани.

„Приехме идеята с усмивка, с желание, с мотивация и общото мнение беше, че трябва да помогнем, да дадем всичко от себе си и да стане една добра кауза. Снимките бяха на два етапа първите бяха на плажа, използвахме хубавото време, а втората част бяха в студио”, заяви за БГНЕС пожарникарят Валентин Валентинов.

Бургаските пожарникари вече втора година правят кампания с благотворителни календари. Миналата година тя беше насочена към децата на загиналите пожарникари. Огнеборците се шегуват, че не мислят да последват примера на австралийските пожарникари и да направят по-провокативен календар.

„Акцентираме на други наши достойнства! Не че бихме отстъпили на тях, но гледаме нашите календари да бъдат по-изискани и с определена кауза”, зави гл. инспектор Асен Асенов. Календарът може да бъде закупен от приюта за кучета. Цената му е 20 лв. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама