Борисов: Радев незабавно да поиска оставката на Демерджиев

16:57, 08 ное 22 / Политика 25 2064 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Изключително слабо ръководство на МВР, убеден съм, че президентът трябва да смени незабавно Демерджиев. Той направи всички смени в „Гранична полиция“. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с престрелката на границата, при която загина полицай.

Той допълни, че от турска страна има подадени сигнали, че техните каналджии стават все по-нагли, като е имало е престрелки между мигранти и турски граничари.

Военният министър да си мисли защо с къси оръжия са отишли там, и кой им прави разводите, и как си гарантират служителите. Самият Демерджиев сигнализира, че при Рашков е имало чадър и затова махна граничарите“, коментира лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV. 

На мястото на Радев щях да извикам главния секретар, две години той какво е предлагал и какво не е предлагал, кого е уволнявал и кого не е уволнявал в „Гранична полиция“, защото другите служби са горе-долу тайни, но Гранична са на фронта. При мен беше лесно, защото турските граничари подпираха нашите и обратно, и всичко си вървеше както трябва. Имаше държавна повеля от двете държави - да има нула миграция. Сега и при турците е трудно", заяви лидерът на ГЕРБ.

Каналджии са убили граничния полицай до турската граница

Според преди две години е нямало как да стане такъв инцидент. „Екипите ни с Турция работеха перфектно заедно. Сега, абсолютно незащитени, неработещи системи, напръскали оградата с компресори, уж я боядисали. Оградата е на МВР, не е на областните управители и той само обикаля да обяснява какви мерки щял да вземе. Една след друга смени, чегъртане от Рашков, после чегъртане на хората на Рашков и резултатът е навсякъде мигранти, Балканският път се върна в България“, отбеляза Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама