„Оградата ни с Турция надупчена“: Военният министър иска триметрова бетонна стена

10:10, 08 ное 22 / Политика 25 2283 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Оградата по границата с Турция е с дупки, тя е ненадеждна. Трябва ни съвсем друго съоръжение, с бетонни стени и прегради с три метра височина. Това заяви пред bTV служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по повод трагичния инцидент от тази нощ, при който граничен полицай загина след стрелба.

Убиха граничен полицай при престрелка в Елхово

Министър Стоянов бе категоричен, че в момента преградното съоръжение по границата с Турция не върши нужната работа. „Мигрантите правят дупки, много са изобретателни, а дори и камерите са поставени на малка височина и не обхващат голям периметър, стана известно от думите му. Освен това видеонаблюдението е насочено към българската граница, а е по-добре да е обърнато към турската страна“, посочи той, като аргументацията му е да се вижда какъв е подходът на мигрантите.

Един разграден двор, наречен България

„Височината, на която са поставени камерите, не е достатъчна. Това съоръжение в този вид е, меко казано, ненадеждно. Ако камерите са по-нависоко, ще може да се вижда и по-надалеч. Няма да стане с кърпене, трябва да се помисли за друго съоръжение, с бетонни стени, с прегради с височина три метра. Справяме се с мигрантския натиск, но се справяме с цената на човешки животи“ коментира още военният министър.

Димитър Стоянов не скри, че част от задълженията на военнослужещите по граница е и „кърпенето“ на оградата. Близо 40 военни в момента се занимават с това, други над 150 служители на Министерството на отбраната също са командировани по границата.

„Мигрантският поток е силен. Мигрантите проявяват изобретателност, но това, че натискът е силен, не значи, че е пропуснат“, отбеляза още той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 01:04, 09 ное 22

И 5 метра да е оградата пак ще намерят начин да преминават ! Чух ,че в Гърция ,мигрантите ги задържат и ги вкарват в затвора ! Защо при управлението на Бойко Борисов нямаше мигранти ? Защото турските граничари не допускаха мигранти до нашата - българска граница !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама