Убиха граничен полицай при престрелка в Елхово

08:14, 08 ное 22 25 1894 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Служител на „Гранична полиция“ е починал след като е бил прострелян при стрелба по съвместен наряд на границата в района на село Голям Дервент. Инцидентът е станал снощи около 20:35 часа, съобщиха за „Хоризонт“ от МВР.

В съвместния наряд е имало служител на „Гранична полиция“ и военнослужещ. В резултат на изстрелите граничният полицай, който е бил на около 30-години, е починал на място, а военнослужещият се е оттеглил и не е пострадал.

Към района на инцидента незабавно са изпратени допълнителни патрули, но в близост не са открити нелегални мигранти. 

От МВР уточниха, че по случая е проведена среща с турските гранични власти, тъй като се предполага, че извършителят е бил на територията на Република Турция. Между българските и турските гранични власти е проведена среща до контактния център до „Капитан Андреево" с цел установяване и задържане на извършителя. За инцидента са уведомени дежурния прокурор и разследващ полицай. 

През последните месеци в Голям Дервент се наблюдават доста мигранти, потокът е засилен, заради което са били подсилени и патрулните екипи в района, е обяснил кметът на селото.

Очаква се днес сутринта на място да пристигне и вътрешният министър Иван Демерджиев.

Иначе обстановката в крайграничното село Голям Дервент е сравнително спокойна, като след инцидента се наблюдава полицейско присъствие и засилено движение на автомобили на „Гранична полиция".

Други инциденти с полицаи край границата

Инцидентът, при който полицай загина близо до Елхово, не е първият подобен в граничния район. Още няколко подобни случая са ставали през годините.

През август тази година двама полицаи загинаха при катастрофа, докато преследваха автобус с нелегални имигранти. Инцидентът стана в Бургас. Двамата загинали тогава бяха на 31 и 43 години.

През 2014 година катастрофа с камион с гранични полицаи в района на Средец, близо до българо-турската граница, завърши с един убит и 15 ранени. При инцидента загина 34-годишният водач на камиона - граничен полицай от Русе, припомня БНР. 

През последните месеци мигрантския натиск към страната ни е завишен неколкократно. Това признаха и от ръководството на МВР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама