Верстапен прати в историята рекорди на Шумахер и Хамилтън

10:04, 31 окт 22 / Спорт 25 2289 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен спечели „Гран при“ на Мексико и подобри два рекорда, притежавани от двамата най-титулувани пилоти в историята на спорта - 7-кратните носители на титлата Михаел Шумахер и Люис Хамилтън.

Верстапен вече е двукратен световен шампион във Формула 1

За нидерландския ас на „Ред Бул“ успехът на пистата „Ерманос Родригес“ в столицата Мексико сити беше 14-и в 20 състезания от началото на сезона, което е ново върхово постижение за най-много победи в рамките на една календарна година. Предишният рекорд от 13 спечелени надпревари беше поставен от Шумахер през 2004 г. (в 18 старта) и повторен от германския му сънародник Себастиан Фетел през 2013 г. (в 19 старта), пише „Сега“.

Също така с триумфа си в Мексико Верстапен събра 416 т. в генералното класиране през 2022 г., което е безпрецедентен актив. Досега най-много точки в един сезон беше печелил Хамилтън - 413 в 21 старта през 2019 г. До края на шампионата тази година остават още две надпревари от общо 22 в календара.

Именно британецът със своя „Мерцедес“ финишира втори в снощното състезание, с 15,1 сек. изоставане от победителя. Трети се нареди местният любимец Серхио Перес с другия „Ред Бул“.

Почина основателят на „Ред Бул“

До края на шампионата остават състезанията в Бразилия (13 ноември) и ОАЕ (20 ноември).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама