ГЕРБ не изключват и техен кабинет на малцинството

12:12, 23 окт 22 / Политика 25 2416 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Все още виждам потенциал в това Народно събрание да излъчи правителство – ако се водим от разума и от интересите на народа. Това каза в ефира на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

ГЕРБ готови да участват в какъвто и да е формат на правителство

По думите ѝ един от малкото възможни варианти е кабинет на малцинството на ГЕРБ.

Партиите да помислят дали това разпределение на парламентарните сили, заради което не изглежда реално излъчването на правителство, не е всъщност нова възможност. (…) Очевидно хората така са ни излъчили в 48-ото Народно събрание, за да се контролираме взаимно. Този паритет и баланс на силите всъщност е възможност да не допуснем лобистко законодателство, взаимно да се контролираме, за да няма лоши сигнали и зле написани нормативни актов, каза Атанасова.

Борисов поиска контактна група за бюджета с Радев и служебното правителство

Защо Борисов избра футбола, пред разговор с другите лидери?

Тя коментира и поканата на съпредседателите на „Продължаваме промяната“ (ПП) към лидерите на парламентарно представените партии, сред който е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на среща в една от залите в парламента, за да обсъдят изход от политическата криза. По-късно Василев коментира, че по това време Борисов е играл футбол.

Докато депутатите се карат, Борисов играе за „Бистришките тигри“

„Те искаха Борисов да се пенсионира, а преди това да бъде в затвора и затова незаконно го арестуваха, след това да се пенсионира, след това да не нарежда отнякъде. Сега имат претенции какво прави Борисов в свободното си време, при условие, че той се отказа да бъде народен представител, за да може да се търси някакво съгласие“, коментира Атанасова.

От думите на шефът на парламентарната група на ГЕРБ стана ясно, че партията отново ще предложи връщането на хартиената бюлетина. БСП вече внесе законопроект с такова предложение. „Ние имаме законопроект от миналото Народно събрание“, напомни Атанасова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама