Борисов поиска контактна група за бюджета с Радев и служебното правителство

16:00, 22 окт 22 / Политика 25 2666 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска контактна група със съдействието на президента Румен Радев и служебното правителство за приемането на бюджета за догодина.

„Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Тук искам да направите контактна група и с президента Радев, и със служебното правителство, защото един проектобюджет в такава обстановка неразчетен и незастанали ясно и служебното правителство зад него, както Бойко Василев каза снощи в „Панорама“ - ще стане сватбарски бюджет. И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, ако се вкара популистки бюджет наново“, изтъкна той, цитиран от БНТ.

Според Борисов със сегашните финансови показатели не можем да се присъединим към еврозоната. „Все още политически Европа ни желае в еврозоната, но ние трябва да демонстрираме чрез бюджета, че ще овладеем инфлация, ще овладеем дефицита и ще можем да рефинансираме до момента дълга, заяви той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува остро сегашното финансово състояние на държавата и призова за диалогичност. „Надявам се без нападки парламентарните групи да въвлекат в решаването на проблемите тези, които ги създадоха“, отбеляза той.

От партията ще внесат 7 антикризисни мерки в Народното събрание, сред които компенсация на бизнеса за цената на тока, забрана за либерализация на битовите абонати на пазара на тока, намаление с 1 лв. на цената на горивата за литър, провеждането на открита процедура за дългосрочен договор за доставка на газ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама