Шест храни, които мъжете трябва да ядат всеки ден

19:15, 04 окт 22 / Любопитно 25 2630 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Храненето освен необходимост е и удоволствие. Освен добрия вкус храната предоставя много витамини и минерали, от които организмът се нуждае.

Въпреки че здравословното хранене е препоръчително за всички, мъжете трябва да обърнат специално внимание на някои храни, които да им набавят необходимите вещества.

Според експерти 9 от 10 мъже в света не приемат необходимото количество зеленчуци на ден. Сайтът AgroWeb.org публикува по този повод списък с някои от храните, които поддържат доброто здраве на мъжете на всяка възраст.

Спанак

Здравословната диета включва поне пет пресни зеленчука на ден. През повечето дни е препоръчително да ядете зелени зеленчуци като спанак, зеле или различни салати. Спанакът съдържа натриев оксид, който помага за доброто кръвообращение.

Бадеми

Бадемите са добър източник на магнезий, който помага за повишаване на хормона тестостерон при мъжете. Бадемите са полезни и за оформянето и поддържането на мускулите. Спомагат за доброто функциониране на нервите, сърцето и кръвоносните съдове.

Кисело мляко

Точно както жените, мъжете също са изложени на риск от костни заболявания като остеопороза. Така че консумацията на кисело или прясно мляко за подпомагане на здравето на костите е много важна. За здрав организъм са достатъчни не повече от 80 грама на ден.

Домати

Доматите са богати на ликтопен, който е сред най-добрите антиоксиданти за здравето на организма. Експертите твърдят, че тези антиоксиданти доказано предпазват мъжете от заболявания на простатата.

Картофи

Въглехидратите, съдържащи се в картофите, са много ценни за доброто здраве на мъжете в напреднала възраст. Идеята да ги премахнете напълно от ежедневната си диета, за да отслабнете, е погрешна. Яжте много варени или печени картофи, за да си набавите здравословни въглехидрати. Богати на калий повече от бананите и витамин С, картофите са отличен източник на енергия.

Диня

Подобно на доматите, динята също съдържа ликтопен, който предотвратяват заболявания или рак на простатата. Лекарите я смятат за супер храна, тъй като съдържа и много вода, която премахва токсините от тялото, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама