Хванаха пиян лекар да преглежда пациенти

11:05, 20 сеп 22 25 2172 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пациенти хванаха пиян лекар да преглежда на работното си място, съобщи Нова телевизия.

Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна, твърди, че е получил грубо отношение от страна на лекар. Мъжът разказва, че половинката му е била със сериозна травма в областта на гърдите, което довело до значителна загуба на кръв и се  налагали спешни мерки от страна на хирурга.

Съпругът на пострадалата обаче се усъмнил в поведението на лекаря и сметнал, че той е употребил алкохол. Мъжът дори извикал полиция, за да направи проверка. Тест с дрегер доказал, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„Когато се доближих до него, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

Медицинска сестра е нападната и бита от пациент в Перник

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба и получил отговор: „Ще преценя”.

За Нова телевизия от болницата заявиха, че незабавно е извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.

„Нека директорът на болницата да обърне внимание. Разбрах, че този д-р Славов е завеждащ отделението по гръдна хирургия. Явно контролът на по-висшите нива е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се проверяват за алкохол”, апелира Стоянов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама