Медицинска сестра е нападната и бита от пациент в Перник

19:40, 20 сеп 22 25 2426 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Медицинска сестра от спешното отделение в Перник е била нападната и бита от пациент, докато е зашивала раните му. Жената е приета в неврологично отделение на пернишката болница със сътресение на мозъка.

Тя е изключително огорчена, защото в тези условия е много трудно да се работи. Вместо признание, те получават юмруци и ритници“, каза д-р Даниела Стойчева, цитирана от Нова телевизия.

Д-р Иво Велев, който е колега на нападнатата сестра, обясни, че пациент в нетрезво състояние с порезна рана на ръката е влязъл в кабинета. „В един момент колегите, които са били вън, чуват писъци. Сестрата е намерена повалена на пода, ритана и удряна“, поясни медикът.

Случаят е от вчера. Извършителят на побоя е задържан. По предварителни данни той е бил употребил алкохол, каза говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов, цитиран от БНР.

Вчера около 15.40 часа е подаден сигнал в полицията от ЦСМП- Перник във връзка с агресивен пациент. Служители от Първо районно са реагирали незабавно и на място е установен и задържан 32- годишен перничанин, който е проявил вербална и физическа агресия спрямо медицинско лице. „Пациентът е посетил спешното отделение за хирургическа интервенция. Причините за случилото се са в процес на установяване. Проведени са първоначалните процесуално-следствени действия. Уведомен е дежурен прокурор и е започнато бързо производство. То е по чл.131 ал.2 т.3 във връзка с чл.130 ал.1 от НК . В такива ситуации и ако остане тази квалификация законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години, заяви Алексов.

Медицинската сестра е дългогодишен служител в отделението. Нападението над нея е поредният случай на агресия спрямо медицинско лице, каза директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Анатоли Митов.

Днес 32-годишният нападател бе задържан и вече е с повдигнато обвинение за нападение над медицинско лице.

Нападнатата медицинска сестра е с тежка психическа травма

Нападнатата медицинска сестра е с тежка психическа травма,  обяви здравният министър Атанас Меджидиев, който се срещна днес с нея в Перник. Жената е изключително стресирана, има частичен хоризонтален нистагъм. Но психическата травма е много тежка”, заяви здравният министър, цитиран от Нова телевизия.

По думите му нападнатата сестра няма и грам вина за случилото се. „Доколкото знам е посрещнала пациента и той я е нападнал без причина. Знам, че е бил в нетрезво състояние”, каза Меджидиев.

Той увери, че се взимат мерки срещу нападенията над медици и вече има петима осъдени по подобни случаи. „Още утре ще се срещна с вътрешния и правосъдния министър, ще искам да му бъде потърсена отговорност на този човек максимално бързо”, заяви Меджидиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама