Северна Корея се обяви за ядрена държава

10:39, 09 сеп 22 / Свят 25 2161 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Корейската народнодемократична република (КНДР) е обявила със закон, че е държава, притежаваща ядрено оръжие, и че всяко решение относно използването на ядрени оръжия принадлежи единствено на нейния лидер Ким Чен Ун, съобщи южнокорейската информационна агенция Renhap, като се позова на севернокорейски държавни медии.

Ким Чен-ун предупреди, че е готов да използва ядрените си оръжия

Агенцията съобщава, че постановление, озаглавено „Политика в областта на ядрените оръжия“, е било прието от 14-ото Върховно народно събрание на Северна Корея на сесията му на 7 септември.

Ким Чен-ун обяви победа над COVID-19 и обвини Сеул за вируса

Документът от 11 точки включва разпоредби относно предназначението на ядрените оръжия, състава на ядрените сили, командването и контрола над тях, изпълнението на решенията за използване на ядрени оръжия, принципите и условията за тяхното използване, мобилизацията, безопасната поддръжка и защита.

Третата клауза относно „командването и контрола на ядрените оръжия“ гласи, че севернокорейският лидер има изключителна власт над тях и „взема всички решения относно ядрените оръжия“, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама