За Борисов Слави Трифонов бил сред най-добрите певци на всички времена

15:23, 27 авг 22 / Политика 25 2789 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Когато говоря за Слави Трифонов никога не бих го нарекъл певец от миналото, а бих го поставил сред най-добрите певци на България на всички времена. Неговите песни се чуват навсякъде. Така председателят на ГЕРБ Бойко Борисов определи лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Относно вчерашното предложение на Трифонов за провеждането на референдум за президентска република, Борисов се измъкна като заяви, че не бил конституционалист и не знаел дали с референдум може да се направи промяна на Конституцията. Според него обаче това не е добра идея, тъй като в България „едноличното управление много бързо се превръща в не много красиво нещо“. И добави: „Както завършва сам срещу всички, това е най-новото шоу, което ще води“.

Не президентска, а „полупрезидентска република“ искали от ИТН

Припомняме, че вчера Слави Трифонов, чиято партия според социолозите е на ръба на бариерата за влизане в Народното събрание, се обяви за референдум дали България да остане парламентарна, или да стане президентска република, като поиска да влезе в следващия парламент като гарант, че от допитването ще има резултат. Днес бившият председател на парламента Ива Митева пък уточни, че той всъщност имал предвид „полупрезидентска република“, а не президентска. А по-рано говорителят на служебния кабинет Антон Кутев коментира, че идеята на Трифонов си е негова самоинициатива и не е съгласувана с президента Румен Радев.

Той смята, че политическите партии трябва да бъдат по-отговорни, а лидерството също е отговорност. И изтъкна за пореден път, че най-големият проблем на ГЕРБ бил, че през годините им на управление нямали реална опозиция. „Сега, когато ние сме опозиция, видяхте каква е работата. Демокрацията изисква силни управляващи и още по-силна опозиция, тогава няма да си позволяват корупционни схеми. Към този начин на действие, който е в западните страни, ние трябва да се стремим“, добави Борисов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 18:17, 27 авг 22

Смешник

2 Анонимен 18:44, 27 авг 22

Не харесва в Слави в певица в миналото

3 Анонимен 20:18, 27 авг 22

Прости цървули .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама