Разкриха съставките на един от най-скъпите сладоледи в света

16:00, 31 юли 22 / Любопитно 25 2043 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Фунийка сладолед за 70 евро! Това предлагат в джелатерията си Винченцо и Джулиана Папарелла - брат и сестра, които държат заведение в италианското градче Руво ди Пуля. Но какво го прави толкова скъп и как се приготвя сладолед по оригинална рецепта от 1840 г.?

Сладолед с вкус на дзадзики предлагат в Солун

В епизод от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“ те разкриват, че тайната се крие в бъркането на ръка на основните съставки – мляко, захар и жълтъци. След като се смесят добре, те се оставят да врят на газов котлон. Джулиана казва, че процесът на приготвяне на неустоимото джелато трае 3-4 дни, пише Нова телевизия. 

Съставките, които придават неповторимия вкус на някои от видовете сладолед – ванилия от Таити, лешници, какаови зърна. За джелато Пистачио се използва шамфъстък от град Бронте. Ядките първо се пекат, а след това се смилат. Този процес отнема около четири дни.

Сладолед от роза ни прославя в Италия

Но какво съдържа Кралят на джелатото, който се продава за колосалната цена от 70 евро? „Кралският скиптър“, както брат и сестра Папарелла наричат своя шедьовър, е овкусен с ирански шафран. Само 1 грам от него струва 55 евро. Този сладолед се прави само по поръчка, защото вкусът на шафрана се извлича за три дни. Затова за невероятното ледено изкушение се чака със седмици.

Как да хапваме сладолед, за да усетим всичките му качества

Вафличката на „Кралският скиптър“ се пълни със сметана и мус от пистачио. Отгоре се слага топката шафранов сладолед, покрива се с бита сметана, златно фолио и карамел.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама