Рене Зелуегър пак ще играе Бриджет Джоунс

19:15, 26 юли 22 / Любопитно 25 2629 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Спомняте ли си трогателната млада актриса, която напълняла с 15 килограма за ролята? Тя беше неизвестна, а книгата стана огромен хит като филм: Дневниците на Бриджет Доунс. Впоследствие Рене Зелуегър направи няколко далеч по-интересни и запомнящи се образи.

Рене Зелуегър и нейната борба със славата

Но това е съдбата на първия хит, в който участва актьорът - и тя, както и Колин Фърт завинаги ще останат запечатани в паметта ни като дебеличката и неуверена, обезоръжаваща с откровеността и самокритичността си Бриджет Доунс и нелепия ѝ ухажор с коледния пуловер с елен, който е подарък от майка му. Колкото и „чик“ да беше тази „лит“, филмът си е класическа романтична комедия, която е част от цяло едно движение в САЩ - събуждането на обикновеното момиче (the girl next door) и заявяването ѝ като личност. С малко повече въображение това иначе трогателно пазене на диета, несигурност, самота и писане на дневници може да мине дори за феминистки текст и филм. Но какво да се прави - ако преди женските текстове се пишеха от Симон дьо Бовоар (любима и съмишленик на Жан Пол Сартр), Вирджиния Улф и нашата Юлия Кръстева, то днешната защитничка на жените явно е такава, за да е политкоректно - дебеличка, несигурна и много непохватна, но трогателна. Друг е въпросът какво истинско актьорско съкровище е самата Рене Зелуегър. Наистина добра. Затова и винаги е удоволствие да я гледаме на екран.

Кой грабна наградите на Актьорската гилдия за филмови и ТВ постижения?

Вестник „Сън“ написа: Актрисата Рене Зелуегър се завръща като Бриджет Джоунс - този път като майка, разказваща историята си на сина си. Не сме я гледали в тази роля от шест години - в „Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта“, когато тя се опитва да установи кой е баща на бъдещото ѝ дете“.

Съсценаристка на филма е писателката Хелън Фийлдинг, създала образа на Бриджет Джоунс.

„Малко са по-успешните романтични комедии от тази за Бриджет Джоунс, но всички мислеха, че с нея е приключено“, казва неназован източник пред вестника. „Продуцентите обаче съзнаваха, че има голям пазар за нов филм, ако се появи подходяща история. Сякаш времето дойде тя да бъде разказана“.

В предишния филм се оказа, че баща на бебето на Бриджет Джоунс е адвокатът Тарк Дарси (Колин Фърт). Във него участваха също Джим Броудбент, Ема Томпсън, Силия Имри, дори 31-годишният Ед Шийран в епизодична роля. Хю Грант (като Даниъл Кливър) не се появи, но има възможност за завръщането му.

Първият от филмите за Бриджет Джоунс излезе през 2001 г. Приходите от тях са над един милиард британски лири, пише offnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама