Рене Зелуегър и нейната борба със славата

20:00, 03 юни 19 / Любопитно 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рене Зелуегър е в първи клас, когато разбира, че може да играе. За ролята си като елф в училищна пиеса в Тексас тя лепи хартия върху носа и бузите си и открива, че е алергична към лепилото. Алергичната реакция не трае дълго, но амбициите ѝ към актьорството остават въпреки двете десетилетия унижения.

В тези ранни години Зелуегър обича повече играта, отколкото филмите. Тя не е гледала много филми. В малкия ѝ роден град няма кино, а родителите ѝ мигранти – норвежка медицинска сестра и швейцарски инженер – водят семейството на кино само веднъж, за да гледат „Близки срещи от третия вид.“ Когато се мести в Ню Йорк през 1993, тя дори не знае, че апартаментът ѝ е скандалният Alto Nido от Sunset Boulevard, защото не е гледала и това. Но тя има талант.

Участието ѝ в „Джери Магуайър“ доказва, че е готова за пробив. И така докато се превръща в любимата американска работохоличка. Вярно ли е, че може да се снима във всичко? И още как. От смешните филми на „Farrelly Brothers“ до романтичната поредица „Бриджит Джоунс“. Тя преминава през Гражданската война в „Студена планина“ с такава увереност, с каквато преминава и през „Чикаго“.

Но дали е трябвало да се снима във всичко? Този въпрос е по-сложен. След 15 години непрестанен труд, три номинации за „Оскар“ и една статуетка, Зелуегър се отдава на почивка, за да разбере как балансът между работата и личния живот я е довел до изтощение. Паузата продължава шест години.

„По-добра съм в това да се грижа за себе си. Не признавах, че това е опция. Сега е приоритет. Актьорството не трябва да е за сметка на здравето и живота ми.“ Първо, тя се вмъква в сериала „What/If“ – завръщане към еротичните драми от 80-те и 90-те. Да играе Ан Монтгомъри е като лечение за Рене.

Прочетете още за пътя на актрисата тук!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама