Колко често да къпем кучето?

20:10, 25 юли 22 / Любопитно 25 2684 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Колко често трябва да се къпе куче? Отговорът зависи от породата, начина на живот и козината.

Дори ветеринарите и експертите не са на едно мнение колко често трябва да се къпят кучетата, но Американското дружество за превенция на жестокостта към животните препоръчва веднъж на всеки три месеца.

Страната, в която могат да ви хвърлят в затвора за домашен любимец

Ако вашето куче обича да играе в тревата и калта, вероятно ще го къпете по-често от куче, което е предимно на закрито и обича да прекарва времето си свито в скута ви, съобщава Index.

Според уебсайта BeChewy средно- и дългокосместите кучета трябва да се къпят на всеки четири до шест седмици, докато собствениците на късокосмести кучета трябва да къпят своите домашни любимци веднъж на всеки три месеца.

Американският киноложки клуб съветва породите с гъста козина като лабрадори, голдън ретривъри или сибирски хъскита да не се къпят твърде често, тъй като това може да премахне мазнината от кожата, предаде БГНЕС.

Как се справят с жегата животните?

От друга страна е необходимо редовно четкане. Четкайте дългокосместите кучета веднъж на ден, а късокосместите веднъж седмично. Ако имате куче с козина, която пада над очите, редовното подстригване също е желателно.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама