Новият ни селекционер: Трябва ми отбор от патриоти

16:03, 21 юли 22 / Спорт 25 2485 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Младен Кръстаич бе представен като нов национален селекционер на България, а сърбинът бързо даде да се разбере, че е напълно наясно в какво се забърква.

Той внимателно е проследил случващото се в отбора ни в последните месеци, наблюдавал е изминалите мачове, като на представянето си загатна за някои от основните проблеми. Сред тях е огромно текучество на играчи, липсата на ясно изграден гръбнак, както и липсата на достатъчно характер според него.

Кръстаич обяви, че не се притеснява от тежката задача пред него, а ако някой играч не е патриот и не показва достатъчно желание да играе за своят земя, то той няма място в неговия отбор.

Сърбин поема националния ни отбор по футбол

„Имахме доста оферти. След проведените разговори с Борислав Михайлов решихме да приемем тази оферта. България е страна с много спортни успехи. Има много талантливи млади хора и затова се съгласихме да приемем това предложение.

Още когато приехме предложението, започнахме да гледам български футболисти и да работим. Всички знаем в какво състояние е националният отбор по футбол, че не се представя на добро ниво. Има много талантливи футболисти, които са загубили форма и самочувствие. Последната година е имало над 47 повиквателни, някои само с един мач, което не е добре. Малко несериозно е. Сменили сте осем вратари за година и половина, наистина е несериозно.

Нашата цел е да направим скелет и ще играят тези, които заслужат да играят в националния отбор. Ще бъдем постоянно на терена, ще работим много, така съм бил и като футболист, и като треньор в други отбори. Представляваме и Сърбия тук в България.

Нямам страх да работя. България в момента е в такова състояние, че ако работим добре половин година-една, може да направим добри резултати. Бъдете убедени, че като си тръгна, ще оставя много по-добър национален отбор за следващия селекционер.

Не се страхувам от предизвикателства. Относно тактическата схема, гледали сме всички мачове на националния отбор. Имаме си наша тактическа схема, наши виждания, които ще ги използваме в националния отбор, но зависи от качествата на футболистите, с които разполагаме.

Ако съм по-голям патриот от българските футболисти, няма да е добре. Тогава нещо ще трябва да се подобри. Трябва да има този национален заряд. За този отбор трябва да се живее. Ако няма добра атмосфера, няма как да станат нещата. Българите и сърбите са сходни като манталитет и съм сигурен, че нещата ще се получат“, каза новият ни селекционер, цитиран от dir.bg.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама