Сърбин поема националния ни отбор по футбол

17:57, 02 юли 22 / Спорт 25 1735 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

48-годишният Младен Кръстаич е новият национален селекционер на България по футбол. Официално назначението ще бъде презентирано на 28-и юли по време на заседание на изпълнителния комитет на БФС. Новината беше съобщена днес най-напред от www.srbijadanas.com. Също така човек с висок пост в Българския футболен съюз потвърди пред БТА за преговорите. Важно е да се уточни, че договор все още не е подписан и това ще стане в следващите седмици. По-голямата част от детайлите обаче са ясни и уточнени.

Кръстаич ще има двама сръбски помощници, а един от екипа ще бъде българин. Официално дебютът на бившия централен защитник ще бъде в края на септември, когато са последните два мача от турнира Лига на Нациите, като България има в група С4 домакинство на Гибралтар и визита на Република Северна Македония.

Кръстаич ще наследи временния селекционер Георги Иванов-Гонзо, който е и технически директор на БФС. А преди това националите на България бяха водени от Ясен Петров. След 1:1 с Република Северна Македония и поражение с 2:5 от Грузия – и двата мача в Разград, Петров беше уволнен, като преди това сам обяви, че напуска.

Младен Кръстаич дебютира на треньорското поприще начело на националния отбор на Сърбия по време на Световното първенство в Русия през 2018-а година. Той беше избран като компромисен вариант след скандал на тогавашния треньор Славолюб Муслин с някои от звездите. Въпреки добрите мачове, представянето на Сърбия беше отчетено като неуспешно, а на 13-и юни 2019-а година той се раздели с позицията си. Бившият защитник след това води ТСК Бачка Топола в сръбската лига, а в последните шест месеца беше начело на Макаби (Тел Авив).

Кръстаич е роден в Зеница (Босна и Херцеговина) през 1974-а година, играе като централен защитник и прави 9-годишна кариера в Бундеслигата с екипите на Вердер (Бремен) и Шалке 04. Иначе в Сърбия прогресира с отбора на Партизан (Белград), където има два периода. За националния отбор на страната си записва 59 мача и вкарва 2 гола. Като футболист играе на Световното първенство в Германия през 2006-а година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама