МВР се сети: Семерджиев шофирал без книжка преди година и половина

10:31, 21 юли 22 25 2023 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

МВР чак сега е докладвало на прокуратурата, че Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка преди година и половина. Срещу него вече е образувано досъдебно производство.

На 15 юли служители на 5-о РУ са докладвали на прокуратурата, че има преписка за евентуално извършено престъпление от Семерджиев преди година и половина. В нея се посочва, че на 19 декември 2020 г. срещу него е съставен акт за управление на автомобил без шофьорска книжка.  „Едва през юли 2022 година при решаването ѝ служителите на Отдел „Пътна полиция“ - СДВР (ОПП-СДВР) установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Георги Семерджиев и я докладват на СРП“, съобщиха от районната прокуратура.

Близък до Гешев военен магистрат пристигнал веднага на катастрофата на „Черни връх“

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.  

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. от ОПП-СДВР е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев, което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак на 06.07.2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Семерджиев и през 2010 г.

Откриха наркотици в кръвната проба на Семерджиев

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама