Откриха наркотици в кръвната проба на Семерджиев

15:39, 15 юли 22 25 2460 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Георги Семерджиев е шофирал под въздействието на метамфетамин. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета, съобщават БНР и Нова телевизия, като се позовават на свои източници.

Припомняме, че кръвните проби на Семерджиев бяха взети цели 30 часа след неговото задържане. Той беше отказал да му вземат подобни проби, но това се случи след съдебно решение.

Освен за катастрофата, при която загинаха две млади жени, 35-годишният Семерджиев има и повдигнати още четири обвинения - за намерен в автомобила му наркотик, шофиране с фалшиви регистрационни номера, както и за шофиране с фалшива книжка и след употреба за наркотици.

Вчера Софийският апелативен съд постанови Семерджиев да остане за постоянно в ареста.

Разследват Семерджиев за кражба на гориво от бензиностанция

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че Георги Семерджиев е разследван за кражба на гориво от бензиностанция.

Случаят е от 3 юли - броени дни преди тежката катастрофа в София. На бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с немска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие шофьорът тръгнал без да заплати сметката.

Свидетел разпознал Семерджиев като извършителя на кражбата на гориво, след като медиите разпространиха снимки на бившия футболист във връзка с катастрофата.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

Изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели. Действията по разследването продължават.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама