Кръстиха улица в Ливърпул на Пол Маккартни

18:35, 20 юни 22 / Любопитно 25 1178 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Улица в центъра на Ливърпул, Великобритания, беше временно преименувана в чест на бившия музикант от „Бийтълс“ Пол Маккартни, който на 18 юни навърши 80 години, съобщи местният вестник „Liverpool Echo“.

Според медията властите на града са решили да преименуват временно улица „Матю“ - мястото, където се е намирал клубът „Кавърн“, в който рок групата „Бийтълс“ често е изнасяла концерти в началото на своята кариера.

Неиздадена песен на Пол Маккартни и Ринго Стар е продадена на търг за 12 500 долара

Според вестника новото име на улица „Маккартни“ ще е в сила само една седмица до 24 юни, след което ще бъде върнато предишното ѝ име. Вестникът пише, че преименуването на улица „Матю“ не е единствената промяна в града, посветена на годишнината на Маккартни. Залата за бинго Mecca в източната част на Ливърпул е превърната в Macca Bingo, което напомня за прякора на музиканта - Macca.

Пол Маккартни се зае да твори мюзикъл

Сър Джеймс Пол Маккартни е роден в Ливърпул на 18 юни 1942 г. От 1960 г. до 1970 г. е басист на легендарната група „Бийтълс“, след което продължава соловата си музикална дейност и до днес. През март 1997 г. е удостоен с рицарско звание за приноса си към музиката. През 2011 г. Маккартни е избран за един от най-добрите басисти на всички времена от списание „Rolling Stone“, пише БГНЕС. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама