Неиздадена песен на Пол Маккартни и Ринго Стар е продадена на търг за 12 500 долара

21:00, 20 май 20 / Любопитно 25 1530 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Касета с неиздадена песен на бившите членове „Beatles“ Пол Маккартни и Ринго Стар беше продадена на търг за 12 5000 долара, съобщи БТА.

Наддаванията бяха организирани от тръжната къща „Омега окшънс“ в градчето Нютън-ле-Уилоус в графство Мърсисайд. Автор на композицията „Angel in Disguise“ e Пол Маккартни. Той я написва заедно с барабаниста на „Beatles“ Ринго Стар за десетия албум на Ринго „Time Takes Time“ (1992 г.)

В крайна сметка парчето отпаднало от албума и то било бракувано от барабаниста. От аукционната къща твърдят, че песента е била слушана само от няколко души и до ден днешен останала неиздадена. А на практика „Angel in Disguise“ имала потенциал да стане хит сред феновете на „Beatles“. Касетата със записа дълго време е била част от колекцията на британеца Тони Принс , диджей в радиостанцията „Радио Люксембург“, която излъчваше от 1933 до 1992 година.

В касетата има записани две версии на песента. Едната е изпълнена от Маккартни в акомпанимент на пиано. Другата е по-пълна, с гласа на Ринго, и в нея фигурират повече музикални инструменти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама