ГЕРБ посъветваха Петков да поиска вот на доверие

11:37, 09 юни 22 / Политика 25 1627 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

ГЕРБ-СДС няма да внася вот на недоверие към кабинета, заявиха депутатите Десислава Атанасова и Тома Биков на брифинг в Народното събрание. 

Бившите управляващи обаче посъветваха премиера Кирил Петков да поиска вот на доверие от парламента. На въпрос как ще гласува ГЕРБ-СДС, Биков отговори, че те очевидно нямат доверие в правителството

„Има такъв народ“ излиза от коалицията

Той определи като „вот на доверие“ актуализацията на бюджета, както и персоналните промени в Министерския съвет след излизането на министрите на ИТН. Биков добави, че ГЕРБ-СДС ще гласува с „против“.

Петков: Готови сме за правителство на малцинството

Десислава Атанасова допълни, че е тъжно и трагично, че правителството се разпада заради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност„Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след шест месеца, а за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност, дори помежду си“, заяви тя.

Тома Биков пък призова никой да не очаква отговорността за управлението да се носи от ГЕРБ-СДС, тъй като те не управляват. По думите му сега работата на парламента е „блокирана“. „Мисля, че това правителство, с този мандат и този персонален състав, очевидно не може да продължи да работи“, заключи той, цитиран от offnews.bg.

Това е първият коментар на бившите управляващи след вчерашното решение на „Има такъв народ“ да напусне управлението. Вчера депутати от ГЕРБ-СДС отказваха коментар, а лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че не знаел какво се случва, защото нямал ток.

Борисов не знаел какво става с коалицията, нямал ток

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама