„Има такъв народ“ излиза от коалицията

15:34, 08 юни 22 / Политика 25 2578 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Доброволно излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на „Има такъв народ“ и слагам край на тази коалиция и на тази агония. Това посочи в изявление лидерът на партията Слави Трифонов, след като негови министри напуснаха заседанието на кабинета преди да бъде одобрена актуализацията на бюджета. 

Причините са две - Северна Македония и фактът, че в държавата вече няма пари.

Има такъв народ“ няма място в това правителство. Министър-председателят води различна политика от тази на МВнР. Министър-председателят взема друг външен министър, негов си, който се казва Весела Чернева. Министър-председателят е обещал, че ще вдигне ветото на РСМ и прави всичко възможно това да се случи. Кирил Петков грубо, безпардонно не уважава подписаното коалиционно споразумение. Никой няма право да взема едностранни решения против волята на българския народ. Това се нарича национално предателство“, посочи Трифонов, цитиран от БГНЕС.

„9 млрд. лева за 9 ден – 4 млрд. се източиха от енергетиката и се изхарчиха за текущи нужди. 1,2 млрд. се взеха, за да се купи зърно. Зърно няма, а и 1,2 млрд. ги няма. Къде са? Къде е борбата с мръсните пари? Къде са осветлените корупционни схеми на предишното управление? Какви звучи намерението на Асен Василев да изтегли нов дълг? Кой ще ги плаща, той ли ще ги плаща или нашите деца“, попита той.

Трифонов подчерта, че министрите на „Продължаваме промяната” водят държавата към фалит. По думите му депутатите от „Има такъв народ” ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта със социалните мерки и пенсиите на хората, но не и другата част, защото е вредна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 16:02, 09 юни 22

Няма покритие за това за което претендира

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама