Портрети на Елизабет Втора озариха Стоунхендж

09:33, 01 юни 22 / Любопитно 25 1310 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Организацията, която стопанисва историческата забележителност Стоунхендж, отдаде почит към кралица Елизабет Втора по случай 70-годишнината ѝ на британския трон, прожектирайки нейни портрети върху прочутата мегалитна структура, съобщи ЮПИ. 

Археолози откриха загадъчни древни ями около Стоунхендж

„Събрахме две британски икони заедно, за да отбележим платинения юбилей. Прожектирахме осем портрета на кралица Елизабет Втора върху Стоунхендж. Всеки от тях е от различно десетилетие от нейното управление“, посочват от Инглиш Херитидж в изявление, публикувано в Twitter. От организацията споделят видео, което показва как е осъществен проектът. 

Сред осемте портрета, прожектирани върху Стоунхендж, е този от коронацията на кралица Елизабет Втора през 1953 г. Други изобразяват Нейно Величество с жълт тоалет от посещението ѝ в Мексико през 1975 г., на разходка с коргитата ѝ, на конното състезание в Уиндзор.

Стоунхендж може да изгуби статута си на световно културно наследство

„Искахме да покажем различни аспекти на кралицата - на нейната личност, нейните интереси и наистина да демонстрираме колко специална дама е тя“, казват още от Инглиш Херитидж.

Елизабет Втора, която на 21 април стана на 96 години, се възкачва на трона на 6 февруари 1952 г. след смъртта на баща си, крал Джордж Шести. Датата бележи началото на рекордното ѝ за британски монарх властване. Коронацията ѝ е на 2 юни 1953 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ernestobeva 02:09, 03 юли 22

Интернет магазин по продаже газов: кислород, аргон,
закись азота в баллонах у компании 50баллон по производству газа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама