Бързите закуски не винаги са вредни, смята Маргарита Арзуманян, кандидат на медицинските науки, диетолог и гастроентеролог.
При избора на храна за закуска е важно да се обърне внимание на нейния състав. Според Арзуманян идеалният начин за бърза закуска е да хапнете нещо, съдържащо ядки, пълнозърнесто брашно, зеленчуци, горски плодове или бобови растения.
Правилната комбинация от съставки ще превърне дори сандвича, който обикновено се смята за нездравословна закуска, в здравословно ястие, продължава диетологът. „Сандвичът може да бъде добра закуска, ако вземем домашно приготвено месо, пиле или риба, хляб от пълнозърнесто башно, което съдържа остатъчно количество фибри. Сложете отгоре резен краставица, домат или маруля“, препоръчва Арзуманян.
Каква е тайната на здравословните сандвичи?
Много храни, които преди са били смятани за вредни, сега се произвеждат по различни технологии, казва диетологът. Така че според нея съвременните колбаси си заслужават да бъдат част от здравословното хранене, пише БГНЕС.
„Вече се предлагат качествени колбаси, които съдържат например пуешко месо, говеждо месо, мляко и подправки, и не съдържат нищо излишно. Това са колбаси с кратък срок на годност, които са добра и здравословна закуска“, добавя Арзуманян. Но ако продуктът пред вас съдържа консерванти, изкуствени подсладители и подобрители на вкуса, по-добре е да не го консумирате, съветва диетологът.
***
Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!
Добави коментар