Манолова: ПП не разграждат, а надграждат модела на Борисов

10:59, 08 май 22 / Политика 25 1498 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Продължаваме промяната“ излъгаха избирателите - обещаха, че ще разграждат модела на Борисов, но не само го запазиха, но и го надграждат, не така си представяха хората промяната, нищо не се е променило, коментира лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в ефира на БНТ.

Според нея социалната политика на четворната коалиция е катастрофа. По думите на Мая Манолова Планът за възстановяване след последната му преработка отново ще прати парите при няколко фирми.

„Газовият договор е най-скорострелната далавера през последните години, не става дума за диверсификация и за скъсване на енергийната зависимост от Русия, защото газът, който купуваме, отново е руски, сделката беше направена без търг и конкурс“, заяви Мая Манолова и подчерта, че далаверите ще се заменят с далавери на посредници.

Те беше категорична, че е огромна лъжа, че България не изпраща оръжие на Украйна. „Решението на парламента за подкрепа за Украйна е лицемерно и позорно“, коментира Мая Манолова, като прогнозира, че четворната коалиция ще стои вкопчена във властта до последно. „Вкопчили са се в министерските кресла и партията на Нинова, и „Демократична България“, добави бившият омбудсман.

По думите ѝ всички обещания на коалицията за повишаване на доходите са се оказали една голяма лъжа

Ще се обедини ли „Изправи се.БГ“ с партията на Стефан Янев?

Тя окачестви партията „Изправи се.БГ“ като социална, партия на обикновените хора. Партията на Стефан Янев няма социални искания, ако заявят такива бихме могли да си сътрудничим“, каза още Мая Манолова.

Припомняме, че бившият премиер и ексминистър на отбраната Стефан Янев събра преди дни инициативен комитет, за да бъде приета учредителна декларация на бъдещата му партия „Български възход“. Партията щяла да бъде позиционирана в национално-консервативния спектър. Акцентът щял да бъде поставен върху традиционните ценности, значимостта на семейството, върху необходимостта от отстояване на държавността и съхраняване на националната идентичност. Формацията нямало да поставя под въпрос членството на България в НАТО и ЕС, но щяла да настоява за по-балансирана политика и по-ефективно използване на членството в съюза.

И „Изправи се.БГ“, и „Български възход“ се обявяват твърдо против изпращането на военна помощ за Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама