Ядките свалят кръвната захар

18:40, 01 май 22 / Любопитно 25 1649 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ядките помагат за понижаване на нивата на кръвната захар, твърди специализираното американско издание Eat This, Not That!

Отбелязва се, че нивото на глюкозата в кръвта зависи не само от въглехидратите, но и от количеството протеини, мазнини и фибри, които присъстват в храната. Експертите съветват да се консумират ядки като допълнение към други храни като ябълки, които бързо повишават и след това понижават нивата на кръвната захар.

Кои са основните причини за постоянната умора?

Добавянето на шепа ядки или ядково масло към вашата диета може да помогне за намаляване на скокове и спадове на кръвната захар след хранене. В резултат на това тези закуски ще ви накарат да се чувствате сити по-дълго.

Освен това ядките особено бадемите, са богати на витамин Е и помагат за намаляване на възпалението. Те също така предпазват сърдечно-съдовата система, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама