Колко ще ни струва пътуването до морето?

09:41, 29 апр 22 25 1546 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Запазване на цените на горивата през наближаващите майски празници прогнозират експерти. Но колко ще ни струва пътуването до българското и гръцкото море?

Хора, които планират да изкарат празниците със семейството си извън София, казват, че цената на горивото все още не ги е накарала да ограничат пътуванията, но пресмятат, че миналата пролет са зареждали бензин значително по-евтино.

Спрямо миналата година цените на основните горива са се повишили с близо 50%. Най-драстична е разликата при дизела, който вече е с 1 лев по-скъп.

Премиерът и търговците на горива обещаха да няма прекомерни надценки

Ако съпоставим цените спрямо дните преди Великден, ще забележим, че разлика почти няма. Експертите очакват идните седмици тези цени да се запазят, въпреки спрените доставки на газ от Русия, пише bTV.

Плюс-минус няколко стотинки това е напълно нормално. С изключение може би на метана, който при повишаване на цената на доставки на този продукт, ще има повишение на метан станциите“, казва Светослав Бенчев, главен юрист на Българската петролна и газова асоциация (БПГА).

Горивата с нов рекорд

Бърза сметка показва, че ако пътуваме от столицата до Бургас с дизелова кола, ще изхарчим средно около 90 лв. Пътят до Солун ще ни излезе с 20 лв. по-малко.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама