Исторически прелом: Украйна минава на натовско оръжие

10:15, 27 апр 22 25 1660 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Украинската армия преминава на натовско въоръжение. Това обяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба. 

„Намираме се в качествено нова фаза, за която никой не беше мечтал. Украинската армия преминава на натовско въоръжение. До края на работната седмица Русия ще бъде притисната от още санкции, а украинската армия ще има с какво да воюва“, заяви Кулеба, цитиран от УНИАН и „Сега“.

DMS: Спасете мандата, Нинова ми извива ръцете

Това е съвършено нова фаза, за която преди 2 месеца никой не се и замисляше. Украинската армия минава на натовски стандарт, ние дори не сме мечтали за това“, отбеляза външният министър. По думите му Зеленски е успял да убеди американския си колега Джо Байдън, че е настъпил моментът това да се случи

Русия твърди, че е поела контрола над Херсонска област

Към нас пътуват вече гаубици... но това е само началото. Ще пристигне много повече оръжие. Това е исторически прелом“, изтъква той, като допълва, че украинските военни успяват да се научат да боравят с новото оръжие по-бързо отколкото страните-партньори успяват да вземат решение за доставките

Кулеба предупреди украинците да не се страхуват от руските заплахи за използване на ядрено оръжие, защото това е доказателство, че Москва признава поражението си.

Петков заминава с делегация за Киев

Междувременно днес за Киев заминава българска делегация с начело с премиера Кирил Петков. Коалиционните партньори обаче все още не са взели решение дали България да предостави военна помощ на Украйна. Вчера темата за пореден път бе отложена във времето. Тя ще влезе за обсъждане в парламента едва след връщането на българската делегация. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама