„Има много пукнатини в държавата, една по една ще ги оправяме“

09:25, 24 апр 22 / Политика 25 1485 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга. Това заяви премиерът Кирил Петков на великденската служба в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма.

Защо премиерът ще посрещне Великден в Царево?

Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата.

Премиерът беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм. Фасадата бе, засегната от трус в Черно море преди 13 дни, а Кирил Петков обеща да помогне с лични средства. 

„Отец Стоян работи всеки ден, за да може този храм да изглежда по начина, по който изглежда. Аз съм много щастлив, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета дъщеря. Малката пукнатина, която ми показа отвън, ще бъде личен пример как трябва да почнем да оправяме всяка пукнатина. Има много пукнатини в България, които трябва да се оправят. Трябва обаче да се захванем заедно, защото само така и с добрина можем да оправим тази държава“, каза Петков, цитиран от bTV.

Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата", коментира Кирил Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама