Бялото вино заздравява костите

20:45, 24 апр 22 / Любопитно 25 1608 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пиенето на бира и спиртни напитки се свързва с повишени нива на мазнини, докато пиенето на вино дори може да бъде защитно средство срещу тях, в зависимост от вида на консумираното вино. Това са някои от основните изводи от ново проучване, публикувано в списанието Obesity Science & Practice, цитирано от БГНЕС.

Всъщност пиенето на червено вино е свързано с по-ниски нива на мазнини.

„Тайната на дълголетието“: шоколад, червено вино и зехтин

Умерената консумация на бяло вино може да предложи своя собствена уникална полза за здравето на възрастните хора: по-плътни кости. В проучването е установена по-висока костна минерална плътност сред хората, които са пили бяло вино в умерени количества. И не е открита същата връзка между консумацията на бира или червено вино и костната минерална плътност.

Стареенето често е съпроводено с увеличаване на проблемните мазнини, които могат да доведат до повишен риск от сърдечносъдови заболявания, както и с намаляване на костната минерална плътност. Това има важни последици за здравето, като се има предвид, че близо 75% от възрастните в САЩ се считат за хора с наднормено тегло или затлъстяване. Наличието на по-високи нива на телесни мазнини постоянно се свързва с повишен риск от много различни заболявания, включително сърдечносъдови заболявания, някои видове рак и по-висок риск от смърт.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама