„Продължаваме промяната“ става партия

18:33, 15 апр 22 / Политика 25 2206 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Седем месеца след като Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че влизат в политиката, проектът им „Продължаваме промяната“ ще стане политическа партия. Учредителното събрание се провежда в конгресния център на Международния панаир в Пловдив.

Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат избрани за съпредседатели. Ще бъдат гласувани и ръководните органи на новата партия.

„Продължаваме промяната“ става партия съвсем скоро

„Сега слагаме формалния вид. Това, което можете да видите наоколо, са толкова много хора с една обща кауза. Промяната изисква доста време, усилия и хора. Не е свързана с изборни цикли“, каза Кирил Петков преди самото събитие.

Асен Василев обясни, че учредяването на партията е закъсняло. „Сега намерихме свободен следобед да съберем хората от цялата страна и да учредим „Продължаваме промяната“, каза вицепремиерът и финансов министър. 

Цели и приоритети

Приоритетите на партия ПП ще бъдат икономическият растеж и върховенството на закона, посочи по-рано премиерът в Раднево. „Да сме сигурни, че сме една независима свободна страна, където източниците на енергия са си главно български. Да сме сигурни, че правилата се спазват, да сме сигурни, че няма никой над закона. Да знаем, че всички ние, българите, имаме чувство за справедливост, че съдът работи, имаме толкова много работа да свършим още, а и се надявам, че платформата, през която ще го направим, е „Продължаваме промяната“, каза той, цитиран от БНР.

За България настъпи моментът, в който промяната трябва да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишават от справедлив и достоен начин на живот. България е обгърната от несправедливост, срещу която е необходимо да се изправим и преборим, за да постигнем общата мечта, да направим България държавата, с която да се гордеем“, пише в Учредителната декларация на партията.

Основни цели на „Продължаваме промяната“ са нулева толерантност към корупцията, спиране течовете на публични средства и пълна прозрачност в управлението на държавните средства. Партията ще работи още за осигуряване на достоен живот на българските пенсионери и уязвимите социални групи за да няма българи под линията на бедност.

Приоритет на „Продължаваме промяната“ е отстояване на националния ни интерес в Европейския съюз и НАТО и провеждането на последователна и принципна външна политика. Партията дава заявка за преустройване на българската енергетика, за да е независима от чужди енергоизточници. Постигане на баланс между конкурентна икономика и зелената сделка.

Сред задачите на новата партия са още: работещо здравеопазване, качествено образование, създаване на администрация без гишета, възстановяване на българското земеделие, развитие на българската икономика към иновации и технологии, изграждане на по-бърза и безопасна транспортна мрежа, инвестиране в масовия спорт, поощряване създаването на съвременна българска култура, , запазване на природата.

Обединени сме в един отбор, който притежава необходимите морални ценности и качества за постигане на желания резултат за всички българи“, заявяват учредителите на „Продължаваме промяната“.

Припомняме, че на парламентарните избори през ноември „Продължаваме промяната“ се яви в коалиция с партиите „Волт“, „Политическо движение социалдемократи“ и „Средна европейска класа“. Те изиграха ролята на мандатоносители на новия политически проект, който даде заявка за управление на страната, но нямаше необходимото законово време да се регистрира за вота.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 4
1 Анонимен 10:40, 16 апр 22

Перфектни сте гн Кирил Петков и гн Асен Василев.Просто няма начин да не сме със вас.Живи и здрави да сте и голям късмет.

2 Анонимен 10:41, 16 апр 22

Кириле пазетесе,мръсниците не ви мислът доброто.Вие знаете.

3 Коко 10:42, 16 апр 22

Пазетесе има хора неви мислът доброто!!

4 Хей 10:47, 16 апр 22

Асене пазетесе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама