„Продължаваме промяната“ става партия съвсем скоро

18:57, 07 апр 22 / Политика 25 1865 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Продължаваме промяната“ съвсем скоро ще стане партия. Това обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

„Ще станем партия съвсем скоро. Моментът наближава“, каза той в ефира на bTV.

Припомняме, че на парламентарните избори през ноември „Продължаваме промяната“ се яви в коалиция с партиите „Волт“ и „Средна европейска класа“. Двете партии изиграха ролята на мандатоносители на новия политически проект, който даде заявка за управление на страната, но нямаше необходимото законово време да се регистрира за вота.

БНБ и Македония – конфликтите в коалицията

Даниел Лорер допуска, че е възможно кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за шеф на БНБ да бъдат оттеглени и да има други кандидати.

„Промяната в политиката и политическия дебат у нас се случва пред камерите, а в коалицията има различия, както във всяко семейство, но сме заедно. Караме се, имаме различни мнения, имаме различни кандидати за една и съща позиция, но продължаваме заедно напред“, каза той.

Европари срещу „зелена светлина“ за Македония – има ли сделка?

Лорер обяви, че „Продължаваме промяната“ няма да направи компромис с интересите на България що се отнася до ветото за членството на Северна Македония в ЕС. Според него Урсула фон дер Лайен не е притискала България да прави нещо срещу националните си интереси по тази тема. „Нормално е председателят на еврокомисията да поиска по-бързо започване на преговорите със Северна Македония. Цяла Европа настоява за бързо присъединяване, защото стабилността на Западните Балкани тревожи“, посочи министърът. Приемането обаче трябвало да стане при спазване на договореностите. 

Посланик Митрофанова влага доста усилия, за да си отиде

Относно последните изяви на руския посланик у нас Лорер предупреди, че е наложително да поработи „доста усърдно“, за да остане в страната.

Митрофанова направи изказвания, които са недопустими в дипломатическия свят. Тя ще трябва да работи доста усърдно, за да остане у нас, защото в момента прави всички усилия, за да си отиде, обясни той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 От какъв зор? 22:52, 07 апр 22

..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама