Петков и Василев ще участват в изборите

10:45, 16 сеп 21 / Политика 25 2018 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще участват на следващите избори. „Влизаме в политиката и ще бъдем част от политическия живот“, обяви пред журналисти Петков.

„Времето до изборите не ни позволява да регистрираме партия. В момента обмисляме всички варианти. Още не сме финализирали крайния вариант, с който да излезем на изборите“, посочи той. „Ясно е за нас, че хората, с които ще се заобиколим ще бъдат със същия профил – високо ниво на почтеност, с кариера и успешно битие извън политиката. Да си независим значи да имаш алтернатива. Ако си мечтаеш само за политическа кариера, ставаш зависим“, заяви Кирил Петков.  Той подчерта, че двамата с Василев ще изискват от хората около тях да бъдат с доказуемо ниво на почтеност, не само на думи. Ще изискват да се знае откъде са средствата, с които разполагат, каквото е изискването да бъдеш министър например.

Ако това беше инженеринг на някого, сега щеше да има една перфектна партия, в която да влезем сега и да тръгнем напред. Няма такава“, каза още Кирил Петков. „Това по никакъв начин няма да бъде президентска партия. Много подкрепяме президента Румен Радев, но на база принципи, виждания, работата ни в служебното правителство“, подчерта Петков.

Каква подкрепа би получил новият проект на харвардците?

„Като видяхме очакванията на хората, че искат промяната да продължи, си казахме: готови ли сме вместо 4 месеца да жертваме 4 години от живота си. Всеки от нас имаше тежки разговори със семейство и партньори. Но всички ни подкрепиха и ни казаха, че сега е моментът“, коментира той.

Петков декларира, че „работата им оттук нататък няма да бъде на база политически линии идеологии, ляво, дясно“, както и че случващото се в момента не е било предвидено от самото начало.

Вярваме в десни инструменти, които да постигат леви цели. Това означава невдигане на данъци, привличане на инвестиции, освобождаване на бизнеса от корупция. За да се постигнат по-високи доходи за пенсионерите, по-добри здравеопазване и образование. Не можем да кажем, че сме десни, защото чистото дясно казва: бизнеса си е бизнес, не трябва да има правителство. Чистото ляво казва: само разпределение“, обясни той.

Кирил Петков отрече хора от техния кръг да са ходили по чужди структури. Така задочно отрече обвиненията на БСП. Той предупреди хората, че още никой не е оторизиран да говори от името на политическия им проект. И подчерта, че какви са участниците в него и откъде идва финансирането ще бъде напълно прозрачно.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама