Капитанът на „Царевна”: На борда няма чужденци, не сме под обстрел

12:52, 11 апр 22 25 1471 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Моряците на кораба „Царевна”, който е блокиран вече повече от месец в Мариупол, са в добро състояние, имат храна и провизии. Това става ясно от телефонен разговор проведен днес, който собственикът на кораба разпространи до медиите. Ситуационният център към Министерството на външните работи също поддържа постоянна връзка с екипажа.

На борда няма чужденци. Екипажът не е бил заплашван от никоя от воюващите страни, заявява капитанът Павел Павлов. Той е категоричен, че новината в медиите, че корабът е завладян, не отговаря на истината.

Военното министерство отрече за превземането на кораба „Царевна“

Имаме храна и вода за 15 дни. Здрави сме. Военните действия са в район, който е по-отдалечен от кораба. Вече не е така стресиращо”, заявява Павлов. „Добре сме”, потвърди и морякът Радослав Стоянов, цитиран от Нова телевизия.

„Обстановката в порта около кораба в случая е нормална. Водят се сражения за овладяване на порта, които са на разстояние от кораба повече от 500 метра. Корабът не е под обстрел. На борда няма представители от едната или другата страна”, заяви Владимир Маринов, старши помощник-капитан.

Българските моряци в Мариупол имат храна и вода само за 10 дни

„Надяваме се, че няма да имаме поражения от някакви случайни попадения, в момента корабът е в цялост, има възможност да плава”, добави той.

На кораба „Царевна“ има 17 български моряци, които от седмици не могат да напуснат палубата. В неделя зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин съобщи, че украински националисти от „Азов”, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Министерството на отбраната и МВнР вече отрекоха информацията, че плавателният съд е превзет.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама