Военното министерство отрече за превземането на кораба „Царевна“

12:57, 10 апр 22 25 1833 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Като фалшива новина определиха от Министерството на отбраната появилата се инфромация, че украински националисти от „Азов“, оттеглящи се от Мариупол, са заловили два чуждестранни кораба – „Царевна” и „Лейди Августа”. Това беше съобщено от зам.-началникът на народната милиция на Донецката

Военното министерство отрече корабът с български моряци да е превзет. „Българските институции са в контакт с българските моряци и опровергават като фалшива новината, разпространена в руски сайтове, че корабът е превзет”, каза пред bTV ръководителят на пресцентъра на военното министерство Митко Димитров. Той допълни, че усилията за извеждането на нашите граждани от Украйна продължават.

Българските моряци в Мариупол имат храна и вода само за 10 дни

Преди заседанието на Министерски съвет тази седмица премиерът Кирил Петков съобщи, че българското правителство и служби следят ситуацията непрестанно.

„На всеки три часа ни дават информация какво се случва. Хората са в добро състояние, имат храна и вода за още 10 дни. Проблемът е, че има 260 м от кораба до оградата в тях. В тези метри има скривалище, където още има реални бойни действия и тази сутрин е имало стрелби. Тези 260 м не са безопасни да бъдат преминати от никой, но когато тези 260 м станат зелен коридор дори временно и сме сигурни, че нашите моряци могат да бъдат изведени безопасно, веднага имаме пълна организация да бъдат изведени“, обясни тогава той.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама