Нападнаха главния редактор на „Новая газета“

21:25, 07 апр 22 25 1981 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Неизвестен е нападнал главния редактор на принудения да спре руски опозиционен вестник „Новая газета“ Дмитрий Муратов във влак, пътуващ от Москва до Самара, съобщи редакцията в Twitter.
 
От думите му пред изданието става ясно, че нападателят е извикал „Муратов, ето ти за нашите момчета!“ и го е залял с маслена боя с ацетон.

Гори ми ужасно на очите. Миризмата изпълва целия вагон. Потеглянето е задържано с 30 минути. Ще се опитам да се измия, разказал главният редактор, носител на Нобелова награда за мир от 2019 г. пред своите колеги“.

Спира руският независим вестник „Новая газета”

На 28 март единственият руски опозиционен вестник, обяви, че спира да излиза на хартия и в интернет заради цензурата в страната. Изданието съобщи, че е получило второ предупреждение от държавния регулатор „Роскомнадзор“.

Припомняме, че след началото на войната Русия прие закон, който въвежда цензура върху съдържанието на медиите, а неспазването на забраните предвижда до 15 години затвор.

Малко преди да обяви прекъсването на публикациите си Муратов и редакцията обявиха на търг медала от Нобеловата награда, за да съберат пари за бежанците от войната в Украйна.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Edwardsoops 06:57, 17 юли 22

Причины купить бытовую технику в
магазине плазменных телевизоров. Большой спектр качеств на которые следует
обратить при покупке нового ТВ.Как диагональ, мощность процессора, разрешение экрана, производитель каждой модели играет
большую роль при выборе плазменной панели. Оценить достоинство и качество ТВ поможет эта статья.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама