В Токио предлагат традиционна българска закуска 

07:30, 05 апр 22 / Любопитно 25 1559 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Българска закуска ще предлага до 31 май верига ресторанти в Токио. Менюто със заглавие „Добро утро, България“ включва традиционни ястия като баница, мекици, палачинки, кисело мляко с розово сладко и мурсалски чай. Предлагат се още пилешка супа, айрян и шипков чай.

Проектът се реализира с активното съдействие на българското посолство в Япония, съобщават за БТА от дипломатическото ни представителсвто. То е участвало при подготовката на менюто и информационните материали за страната ни.

От 1 април посолството стартира и Twitter кампания за популяризиране на проекта, като приканва всички, които опитат българската закуска, да споделят своите впечатления чрез хаштаг. 

Припомняме, че именно българската баница със сирене бе обявена за най-доброто тестено изделие в света за 2021 г., според класацията на „TasteAtlas“, световен кулинарен атлас. Баницата е на челна позиция в класацията „Стоте най-добри ястия в света“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама