Кой ще стане първият трилионер в света?

19:15, 29 мар 22 / Любопитно 25 2021 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Илон Мъск ще стане първият човек с богатство от над 1 трилион долара още през 2024 г. Това прогнозират в ново проучване от Tipalti Approve на база на анализ на средногодишните тенденции на растеж, предава YahooFinance.

В момента състоянието на Мъск се оценява на около 256 млрд. долара според индекса на милиардерите на Блумбърг.

„От 2017 г. богатството на Мъск бележи средногодишен ръст от 129%. Това означава, че той може да стане първия член на клуба на трилионерите в рамките на две кратки години. Ако тенденцията се запаси, състоянието му ще достигне 1,38 трлн. долара до 2024 г., когато той ще бъде на 52 години“, се посочва в прочуването, цитирано от Manager.bg.

Макар че по-голямата част от богатството му е под формата на акции на Tesla, това не е единственият фактор, на който се дължи лидерството на Мъск в класацията на милиардерите.

Мъск откри първия завод на „Тесла“ в Европа

SpaceX генерира огромни приходи, като таксува правителствени и търговски клиенти за изпращане на различни неща в космоса, като например спътници, както и за транспортиране на астронавти до Международната космическа станция“, отбелязват авторите на прочуването.

Сред другите магнати, които могат да станат трилионери в близките години, са председателят на индийcĸия ĸoнглoмepaт Аdаnі Grоuр Гayтaм Aдaни, ocнoвaтeлят нa Місrоѕоft Бил Гeйтc, основателят на ВуtеDаnсе Джан Имин и основателят на Amazon Джеф Безос.

Според прочуването 42-годишеният Имин, чиято компания е известна с приложението TikTok, може да стане трилионер до 2026 г., което ще го направи най-младият член на този клуб.

Авторите на прочуването отбелязват, че изключително трудно да се правят точни прогнози от такъв тип, тъй като състоянието на супер богатите мени с много резки и големи движения, било то нагоре или надолу.

От 2020 г. до 2022 г. богатството на основателя на фирмата за бутилирана вода Nongfu Spring Джонг Шаншан нарасна от 2 мрлд. на 71 млрд. долара след две първични публични предлагания на негови компании в Хонконг.

„През 2017 г. основателят на гигантa за електронна търговия Amazon Джеф Безос беше първият човек след Бил Гейтс през 1999 г., чието богатство достигна 100 милиарда долара.“, посочват от Tipalti Approve.

„Преди няколко години се очакваше Безос, а не Мъск, да бъде първият член на клуба на трилионерите. Сега прогнозата е, че той няма да влезе в клуба преди 2030 г. – около шест години след Мъск“, добавят авторите на проучването.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама