Руска ракетна атака близо до полската граница

14:30, 13 мар 22 25 1887 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руските ракетни удари вече се насочват и към цели в Западна Украйна и се доближават до територията на НАТО и Европейския съюз.

Рано сутринта в неделя беше ударена украинска военна база в Яворов, която се намира само на 25 км от границата с Полша. Базата е една от най-големите в страната. Там се провеждат повечето учения на Украйна със страни от НАТО.

Най-малко 35 души са убитите и 134 ранените при руската ракетна атака срещу военна тренировъчна база, съобщи областният управител на Лвов. Числото както на загиналите, така и на пострадалите расте, предаде БНР. 

Украинските власти съобщиха и за нападение срещу летище край западния град Ивано-Франковск.

Въздушна атака над Лвов

Експлозии са чути рано тази сутрин в западния украински град Лвов. Градът е приютил стотици хиляди бежанци от цяла Украйна, в града се намират и много дипломати на чужди държави, които в преди началото на инвазията се преместиха от Киев.

Лвов - мечтаната дестинация за хиляди украинци

Според украинските власти, руската армия продължава атаката си и вече е съвсем близо до украинската столица. Напълно разрушен е град Волноваха. Чернигов, Харков и Мариупол остават под руска обсада, предаде БНТ.

Няма да се предадем, ще устоим

Няма да се предадем, ще устоим, каза президентът Зеленски в поредното си обръщение.

„Няма да подценявам заплахата. И няма да преувеличавам постиженията. Ние сме честни хора, а не Министерството на отбраната на Русия. Което лъже всички - милионите си граждани и дори управата на Руската федерация. Казвам откровено: все още трябва да се държим. Все още трябва да се борим. Всеки ден и всяка нощ трябва да търсим начин да нанесем максимални щети на противника“, заяви той и добави, че руснаците нямат силата и духа да завладеят Украйна, разчитат само на насилие, терор и оръжия.

Според Зеленски западните лидери трябва да бъдат по-ангажирани с мирните преговори и да предложат на Киев гаранции за сигурност. А мирните преговори трябва да се концентрират около конкретни предложения, а на върху поставянето на ултиматуми.

Вчера през зелените коридори са били евакуирани над 12 хиляди души, съобщи президентът Зеленски.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама