Песков: Украйна отказа преговори, Русия продължава настъплението

19:13, 26 фев 22 25 1929 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Руският президент Владимир Путин е спрял настъплението на войските в Украйна в петък в очакване на започване на преговори с властите в Киев, но след техния отказ за разговори тази събота бойните са били възобновени. Това заяви на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

По думите му въпреки че вчера настъплението на руските войски е било спряно, на много места е имало боеве, защото части на „националисти и бендеровци“ са атакували с коли и камиони, пълни с експлозиви, военните подразделения на Москва.

Русия готова на преговори с Украйна?

В петък украинският президент Володимир Зеленски призова руския си колега Владимир Путин да седнат на масата за преговори, за да спрат кръвопролитието, като предложи основната тема на разговорите да бъде „неутралният статут“ на неговата страна.

Руският външен министър Сергей Лавров обяви желанието за разговори на Зеленски за „лъжа“ и заяви, че преговори ще има само когато Украйна се предаде, пише bTV.

Путин призова за военен преврат в Украйна

Малко след това Песков съобщи, че Русия е готова да изпрати делегация в Минск за разговори с Украйна. А президентът Путин пък призова украинските военни да свалят Зеленски от власт.

Въпреки твърдението на Песков за спиране на атаките на руските сили в петък, почти през цялото време се съобщаваше за взривове и тревоги за въздушни нападения в града. По разказите на очевидци боеве в петък е имало и в други части на Украйна.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама