Големите кавички: „Защитаваме Украйна сами, световните сили гледат отдалеч“

11:11, 25 фев 22 / Големите кавички 25 2854 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички: Снимки, грешки и Ден на „Барселонагейт“

Защитаваме Украйна сами, световните сили гледат отдалеч. Това обяви украинският президент Володимир Зеленски във втория ден от руската инвазия срещу Украйна.

Тази сутрин ние защитаваме страната си сами, както направихме вчера. Най-могъщите сили в света гледат отдалече. Вчерашните санкции убедиха ли Русия? Чуваме в небето си и виждаме на наша земя, че това не е достатъчно“, обяви Зеленски, според когото санкциите срещу Русия не са достатъчни, за да спрат агресията.

Втори ден руска инвазия: Ракетен обстрел в Киев и над 130 загинали

Оставени сме сами да отбраняваме държавата си. Кой е готов да се бие редом до нас? Не виждам никого. Попитах директно 27-те лидерите на Евросъюза дали ще приемат Украйна в НАТО. Всички се страхуват да отговорят. Но ние не се страхуваме. Не се страхуваме да защитим страната си, да говорим с Русия за гаранции за сигурност за нас. Но какви гаранции ще получим и кои страни ще ни ги предоставят?"попита още украинският президент.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама