Ето ползите от джинджифила

07:40, 08 фев 22 / Любопитно 25 1668 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Огромен плюс на джинджифила е неговата универсалност: пресен, сушен, на прах и сок - всяка форма на корена ще ви се отрази добре.

Билките и различните подправки, включително коренът от джинджифил, отдавна са популярни не само заради вкуса си, но и заради терапевтичните си свойства. Джинджифилът подсилва вкуса на всяко ястие и напитка, предпазва от остри и хронични заболявания, помага при отслабване и има терапевтичен ефект върху човешкия организъм.

Една от най-оригиналните подправки - джинджифилът - се смята за почти панацея при различни заболявания - не само в източната медицина, но и в европейските страни. Множество доказателства потвърждават антиоксидантните, антибактериалните и противовъзпалителните свойства на джинджифила. Джинджифилът също така понижава нивата на глюкоза и холестерол в кръвта и има положителен ефект върху настроението и сексуалния живот.

Кое е тайното оръжие на имунитета

Джинджифилът съдържа минимално количество калории, но се отличава с впечатляващо количество витамини и полезни за здравето вещества като желязо, калий, магнезий и цинк. Джинджифилът има положителен ефект върху теглото, както е доказано от медицински изследвания. Коренът увеличава скоростта на окисляване на мазнините и намалява глада, което има положителен ефект върху индекса на телесната маса.

Малко хора осъзнават, че джинджифилът е отлично средство срещу морска болест. Подправката потиска чувството на гадене и ограничава последиците от вестибуларната дисфункция. Джинджифилът също така намалява болката по време на менструалния цикъл.

Отдавна е известно, че джинджифилът помага в борбата с инфекциозните заболявания. Чаша чай от джинджифил с мед и лимон е отлично средство за предотвратяване и лечение на настинки. Изследвания на датски лекари потвърждават, че джинджифилът е ефективен и при респираторни заболявания и инфекции на дихателните пътища, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама