Пълен абсурд: Необитаем блок с рекордни фактури 

10:52, 04 фев 22 25 3034 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Собствениците на апартаменти в необитаем блок в Благоевград получиха рекордни сметки за ток. Блокът изгоря в края на миналата година, като двама души загинаха и от тогава част от апартаментите са напълно необитаеми.

Трима загинаха в пожар в жилищен блок в Благоевград

Хората казват, че някои от тях са получили сметки на стойност над 170 лева за ток при положение, че в апартаментите не се живее, а жиците са срязани от петия етаж нагоре.

Не парите за зарята, а заплатата: благоевградският кмет с дарение

След дълго „ходене по мъките“ част от тях успяват да анулират фактурите си, но други все още удрят на камък. Аз имам 62 лева фактура, която на всичкото отгоре е автоматична и вече се е платила сама. Не знам как ще ми възстановят парите“, казва един от собствениците на имот в опожарената сграда, цитиран от bTV. 

Хората казват, че все още чакат ЧЕЗ да възстанови електроподаването в блока, за да може да се започне с ремонтите. Липсата на ток води и до друг проблем – няма как да се ремонтира водосточната тръба на блока и при най-малкия сняг и дъжд той се наводнява. Щети има чак на третия етаж.

След скока в тока: Ще се реши ли проблемът на общините?

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама