Ицо Хазарта за протеста: Важи ли законът за шепа нещастни фашисти?

15:34, 13 яну 22 / Политика 25 1850 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кратко, но емоционално изказване за вчерашния протест срещу противоепидемичните мерки направи депутатът от „Продължаваме промяната“ и хип-хоп изпълнител Христо Петров (Ицо Хазарта).

Протестиращи срещу мерките обявиха гражданско неподчинение

От парламентарната трибуна той се обърна към експертите от другите парламентарни групи и по-специално към юристите сред тях: „Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 от хората, които са гласували за мен, и им кажа: „Елате да влезете незаконно в парламента, елате да поблъскате полицаи, ще ви платя автобусите, може да ви дам и по 40 лева“, то не е ли правилно г-н главният прокурор да поиска моя депутатски имунитет, да бъда съден и да ме вкарат в затвора?“.

Ицо Хазарта заплашван, че ще загуби „най-ценното“, ако подкрепи Петков и Василев

Петров попита „дали в закона пише, че важи само за мен или (важи и) за шепа нещастни фашисти“, след което напусна трибуната, пише bTV.

По-късно лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира думите на депутата от „Продължаваме промяната“. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Току що научих, че Христо Петров, депутат от ПП, се обърнал към участниците във вчерашния протест  с думите, цитирам: “шепа нещастни фашисти”. Уважавам правото на лично мнение на всеки човек. Разбирам  реакцията на господин Петров, все пак само след 1 месец управляващите се срещнаха с “народната любов”,  но не разбирам едно нещо и сега ще ви го споделя. Тъй като протестът вчера беше на всички свободни хора, а не на Възраждане, както добре се спекулира в медиите, Христо Петров нарече хора от браншовите организации, лекари, студенти, пенсионери и майки на деца с увреждания, всички тези хора, които няколко часа измръзнаха на студа, за да се борят против доказано НЕЕФЕКТИВНИТЕ мерки срещу к0вид, “шепа нещастни фашисти”? Ето това не разбирам!  Има начини и методи, по които може да обориш всеки свой опонент, опитът за нападки и обиди от трибуната на парламента, говори само за едно: страх. При Борисов бяхме “тулупи” и “маргинали”, при промяната сме “шепа нещастни фашисти”. Имам лошото предчувствие, че след “промяна” ще има тежка катастрофа. Новите управляващи са наследили от предшествениците си една рядката болест, която спохожда самозабравили се управници, и тя се нарича късогледство. Късогледството води до тежки удари в близки опасни обекти като недоволството на българския народ. Примери затова, колкото искаме“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама