Вече ще виждаме какви калории има алкохолът

10:48, 13 яну 22 25 1530 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Освен градуса алкохол, ще можем да видим и какви калории има в една чаша. Процесът е започнал у нас, като до края на годината всеки 2 от 3 бутилки ще съдържат тази информация на етикетите си. Това каза Ралица Скорчева от Асоциацията на производителите и вносителите на алкохолни напитки „Спиритс България“. Целта е спиртната индустрия да даде ясно и открито допълнителна информация за напитките. 

България е с най-евтин алкохол в Европа

От Асоциацията посочват, че най-много калории в 100 мл има във високоалкохолните напитки тип уиски и ракия, с най-ниско съдържание е чаша бира и вино.

Вълшебният процес на дестилация отнема мазнини, протеини и въглехидрати – в дестилираните напитки не се съдържат тези макронутриенти. При бирата и виното нямаме процес на дестилация, но там имаме много по-ниско алкохолно съдържание“, обясни Скорчева, цитирана от bTV. 

Консумацията на алкохол пред телевизора е опасна

Тя допълни и че калории се носят от алкохола, но това не са мазнини – не са захари, всеки грам алкохол, съдържа около 7 калории.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама