EС обяви 2022 г. за година на младежта

09:43, 02 яну 22 / Свят 25 1696 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Европейският съюз обяви 2022-ра за година на младежта в чест на усилията на младите хора да преодолеят затрудненията, възникнали пред тях заради световната пандемия от коронавирус.

Конференции, разнообразни събития, инициативи и информационни кампании по теми като зелени и дигитални политики, ситуацията на младите хора  и включването са предвидени като част от европейската година на младежта.

15 години България в ЕС

Координатор във всяка страна членка ще съгласува дейностите на национално ниво. Предвижда се и всички европейски политики, особено за околната среда, образованието и културата, да отчитат проблемите на младежите.

Осигурени са и доплащания от осем милиона евро за програмата „Еразъм“ и за европейския младежи портал за финансиране на инициативи.

Председателят на комисията по култура и образование в европейският парламент Сабине Верхайен заяви: „Пандемията от Covid-19 продължава несъразмерно да засяга младите хора. Те са изправени пред трудности, опитвайки се да продължат образованието си, да излязат на пазара на труда, да намират нови приятели и да пътуват в чужди държави. Младите хора приеха и подкрепиха продължаващите ограничения от солидарност. Сега е времето да ги оставим да  благоденстват“.

Франция поема председателство на ЕС

Цел на европейската година на младежта е и младите хора да участват във важни политически консултации като конференцията за бъдещето на Европа и други обществени политики  в блока  на национално и местно ниво, пише БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама